Τζάκια - Μάρμαρα Μυρίλλας

Φίλιππος Σ. Μυρίλλας & Υιοί

Εθνική Λευκίμμης (θέση Μάρμαρο)

49080 Λευκίμμη - Κέρκυρα

Τηλ: 26620 24097

Fax: 26620 24097

myrillas@hotmail.com

Μάρμαρα-τζάκια Φ. Μυρίλλας (κ Υιοί)

Μάρμαρα-τζάκια Φ. Μυρίλλας (κ Υιοί)

Ferroli Λέβητας Pellet

Χυτοσίδηρος λέβητας στερεών καυσίμων με υψηλή απόδοση, ποιότητας GG 20 (EN-GJL-200) κατάλληλος για ξύλο, άνθρακα ή pellet. Η λειτουργία με pellet γίνεται με τη συναρμολόγηση του ειδικού καυστήρα micro SUN Ρ7. Ονομαστική θερμική ισχύς 30 kW.

Κιτ μετατροπής Pellet:

Μια ειδική πόρτα βιομάζας τοποθετείται στην αριστερή πλευρά του λέβητα χωρίς να μετακινηθεί η αρχική πόρτα (για χρήση ξύλου ή κοκ), η οποία παραμένει στη δεξιά πλευρά. Το κιτ μετατροπής είναι εξοπλισμένο με ένα μικροδιακόπτη ο οποίος τοποθετείται στην πόρτα βιομάζας. Στην περίπτωση που η πόρτα αυτή ανοίξει ο μικροδιακόπτης διακόπτει την ηλεκτρική παροχή του.

Σύστημα διπλής πόρτας WFL:

Χάρη στο σύστημα διπλής πόρτας, ο WFL παρέχει τη δυνατότητα για εναλλαγή καυσίμου, ξύλο ή pellet. Και οι δύο πόρτες παραμένουν στερεωμένες στο σώμα του λέβητα επιτυγχάνοντας έτσι την εναλλαγή τους με εύκολο και γρήγορο τρόπο.

Καυστήρας Pellet SUN-P

Με ηλεκτρική αντίσταση έναυσης, με οθόνη LCD και εβδομαδιαίο χρονοπρογραματισμό λειτουργίας. Ισχυρός σκελετός από χυτό αλουμίνιο. Κεφαλή από ανοξείδωτο ατσάλι ανθεκτική στις υψηλές θερμοκρασίες. Θερμοστάτης ασφαλείας προς αποφυγή επιστροφής καυσαερίων, ρυθμισμένος στους 85°C. Προκαλωδιωμένη ηλεκτρική σύνδεση. Πιστοποιημένο προϊόν σύμφωνα με το πρότυπο DIN EN 15270

Η ηλεκτρονική οθόνη-πίνακας ελέγχου του καυστήρα χρησιμοποιείται για τη ρύθμιση της λειτουργίας του ανεμιστήρα, την ενεργοποίηση του κοχλία, τη μεταφορά της βιομάζας καθώς επίσης αυτοδιαγνωστικές και άλλες λειτουργίες. Ο χρήστης μπορεί επίσης να προγραμματίσει στο χρονοδιακόπτη ένα εβδομαδιαίο πλάνο με τέσσερις περιόδους ανά ημέρα. Ανάλογα με τις απαιτήσεις του χρήστη μπορούν να εφαρμοστούν και διαφορετικοί συνδυασμοί εβδομαδιαίων προγραμμάτων. Η ενεργοποίηση/απενεργοποίηση του καυστήρα μπορεί επίσης να πραγματοποιηθεί από τον πίνακα ελέγχου, εάν αυτό χρειασθεί.

H Ferroli προσφέρει σαν επιλογή μια σειρά από δεξαμενές pellet, με παρόμοια αισθητική με τον λέβητα. Το δοχείο είναι μελετημένο για την τακτική και συνεχή τροφοδοσία pellet στον κοχλία του μοτέρ και συνεπώς, την συνεχή τροφοδοσία καυσίμου στον καυστήρα. Για τον WFL η δεξαμενή διατίθεται σε έκδοση που μπορεί να προσαρμοστεί επί τόπου με βίδες.

Η μονάδα περιλαμβάνει:

  • Λέβητα στερεών καυσίμων Ferroli τύπος SFL
  • Πόρτα για τοποθέτηση του καυστήρα pellet
  • Καυστήρας βιομάζας (pellet) ρυθμιζόμενος σε πέντε βαθμίδες παροχής, εξοπλισμένος με μοτέρ τροφοδοσίας, σύστημα τροφοδοτικού κοχλία και σωλήνες σύνδεσης
  • Δεξαμενή αποθήκευσης pellet χωρητικότητας 140 kg ή 230 kg με κοχλία μεταφοράς και τροφοδοσίας του καυστήρα
  • Βαλβίδα ασφαλείας και εναλλάκτη υπερθέρμανσης (προαιρετικά)

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Τύπος Μονάδα WFL 4
Ισχύς με καύσιμο ξύλο kW 27
Ισχύς με καύσιμο κάρβουνο kW 32,5
Ισχύς με καύσιμο pellet kW 30
Μέγιστη πίεση λειτουργίας Bar 4
Χωρητικότητα νερού Lt 30
Χωρητικότητα θαλάμου Dm3 68
Διαστάσεις ανοίγματος φόρτωσης mm 384 x 210
Εύρος ρύθμισης θερμοκρασίας oC 30-90
Συνιστώμενη ρύθμιση θερμοκρασίας oC > 60
Ελάχιστη θερμοκρασία επιστροφής oC 50
Διάρκεια φορτίου ξύλων h ≥ 2,5
Διάρκεια φορτίου ξύλων h ≥ 4,5
Ελάχιστος ελκυσμός στην καπνοδόχο mbar 0,14
Ενεργειακή κλάση ΕΝ303-5 3
Βάρος λέβητα Kg 241